Jump to content
Dogomania

Kraków - Para: Hanza i Góral z Harbutowic... Osobno :( Ale w domach :)

Recommended Posts

Posted

Tutaj więcej na temat dramatycznej sytuacji w Harbutowicach:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/makabra-schronisku-w-harbutowicach-grozi-zaglada-103278/

Właścicielka przytuliska, w którym było blisko 100 psów trafiła do hospicjum. Psiakami zajęła się jej siostra... też starsza osoba... Kraków stara się pomóc w adopcjach, obecnie psiaków zostało około 80. Jeżeli nie zdążymy uratować wszytskich, zostaną uśpione, nie ma gdzie umieścić takiej liczby zwierząt.

Hanzie i Góralowi się udało. Już są pod opieką wolontariuszy, więc krzywda im się nie stanie.

Przebywały do tej pory w hotelu na łużyckiej, jednak okazało się, że właściciel, krótko mówiąc minął się z powołaniem i musiały trafić do Lednicy koło Wieliczki do Pana Tomka... no kto tutaj jest ostatnią deską ratunku?

Hanza i Góral są to psiaki w średnim wieku, raczej z tych większych, przebywały razem na wybiegu, ponieważ nie lubią innych zwierząt poza sobą. Najfajniej by było jakby trafili do jednego domu bo są ze sobą bardzo zżyci...

I jak to w życiu, przeciwieństwa się przyciągają i tak...

Hanza to wariatka, uwielbia ludzi, ładuje się w ramiona, przytula się i całuje...
Tul...

Tul, tul!

Przytulaj!

No gdzie poszłaś? Co się obijasz?

Góral to psiak obserwator, patrzy bacznie na człowieka, czy aby Hanzie sie krzywdy nie robi, jest baaaardzo spokojnym i opanowanym psem.
Taki jestem.... z melancholijnym i smutnym wyrazem pyska...

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

karusiap napisał(a):
z Goralem czeka nas troche pracy,faktycznie jest wycofany.
Hanza nadrabia za niego:)
bedzie dobrze,marze o wspolnym domu dla nich:loveu:

dziewczyny dziekuje za zdjecia i opieke nad psiakami ale bardzo was prosze nie mowcie że Goral jest wycofany on poprostu jest bardzo spokojnym psem.Czy ogladalyscie wczoraj kundla ? tam tak ładnie sie prezentowal ,poddawal sie do glaskania ,a potem nawet sie chcial bawic.
A i Goral siada i podaje łapke .:loveu:

Posted

Są piękne ! Jutro i pojutrze mamy z mężem trochę czasu , wiem , że świeto , nie jest to najszczęśliwsza pora ale poza takimi dniami mamy młyn , czy ktos z Was wybiera się do hotelu , czy pan Tomek nie będzie zły ? Zrobilibysmy im piekne zdjecia gdyby była pogoda , przydadzą się do allegro .

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
ale bardzo was prosze nie mowcie że Goral jest wycofany on poprostu jest bardzo spokojnym psem.Czy ogladalyscie wczoraj kundla ? tam tak ładnie sie prezentowal ,poddawal sie do glaskania ,a potem nawet sie chcial bawic.
A i Goral siada i podaje łapke .:loveu:

Napisałyśmy jakie pierwsze wrażenie na Nas zrobił, pewnie czas by to skorygował ;), a kundla nie oglądałysmy bo byłyśmy akurat z Naszymi podopiecznymi w hotelu.

Patia napisał(a):
Są piękne ! Jutro i pojutrze mamy z mężem trochę czasu , wiem , że świeto , nie jest to najszczęśliwsza pora ale poza takimi dniami mamy młyn , czy ktos z Was wybiera się do hotelu , czy pan Tomek nie będzie zły ? Zrobilibysmy im piekne zdjecia gdyby była pogoda , przydadzą się do allegro .

Byłoby super!!! :loveu: A do Pana Tomka to chyba najlepiej zadzwonic i zapytać, ale nie wydaje mi się.... dzień jak codzień, spacery i tak będa, więc myślę, że róznicy wielkiej mu to nie zrobi. Nas chyba wyjątkowo jutro i pojutrze nie będzie.

Posted

Patia napisał(a):
czy ktos z Was wybiera się do hotelu

a jednak najprawdopodobniej będziemy, z tego co wiem najazd odbędzie sie dzisiaj wieczorem z udziałem: liryki, agimiki, mnie i pewnie karusiap :evil_lol:

Posted

[quote name='Patia']Nie mogłam się powstrzymać :cool3:

Dziewczyny nie wiem jak wam dziekowac , widac ze psiaki sa szczęsliwe .
W hotelu na luzyckiej nie mialy takich mordek usmiechnietych chyba za ja i Ania bylysmy na horyzoncie.Gorala bal sie wlasciciel hotelu wiec jak nie bylo pracownika to go nie wypuszczal. Jak przyjechal po Hanze i Gorala kierowca tozu to okazlo sie ze rodzice Macka czyli menadzerowie tez sie boja tych psów wiec zostalam poproszona o wyprowdzenie i wsadzenie do auta zarowno hanzy i Gorala .
Ale sa agresywne no nie:evil_lol:

Posted

Bali się??!! :crazyeye: Masakra!!! :shake:
A namiary, nie wiem? Pani Beatko? Nasze?
Moga być moje jakby co: 505 929 773 i mail: jagnas[at]gmail.com

Pani Beatko czy Hanza jest sterylizowana? A jak nie jest to co z kosztami?

Posted

[quote name='Jagienka']Bali się??!! :crazyeye: Masakra!!! :shake:
A namiary, nie wiem? Pani Beatko? Nasze?

Moga być moje jakby co:

Tak jak najbardziej wasze bo teraz one sa pod opieka wasza.
hanza nie jest sterylizowana ale pieniedze zarowno na to jak i leczenie i hotele sa dla hanzy i gorala poniewaz zbieralismy na aukcji.Sa one wplacone na fundacje "zwierze nie jest rzecza" -to jest ta fundacja Izy ,wy macie jej namiary.
Z tym ze trzeba pana Tomka zapytac poniewaz lucky jest chory i podobno goral tez wiec nie wiem czy hanzie nie trzeba najpierw podac surowicy ,a potem ew.sterylizowc.;)