Jagienka Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Tutaj więcej na temat dramatycznej sytuacji w Harbutowicach: http://www.dogomania.pl/forum/f28/makabra-schronisku-w-harbutowicach-grozi-zaglada-103278/ Właścicielka przytuliska, w którym było blisko 100 psów trafiła do hospicjum. Psiakami zajęła się jej siostra... też starsza osoba... Kraków stara się pomóc w adopcjach, obecnie psiaków zostało około 80. Jeżeli nie zdążymy uratować wszytskich, zostaną uśpione, nie ma gdzie umieścić takiej liczby zwierząt. Hanzie i Góralowi się udało. Już są pod opieką wolontariuszy, więc krzywda im się nie stanie. Przebywały do tej pory w hotelu na łużyckiej, jednak okazało się, że właściciel, krótko mówiąc minął się z powołaniem i musiały trafić do Lednicy koło Wieliczki do Pana Tomka... no kto tutaj jest ostatnią deską ratunku? Hanza i Góral są to psiaki w średnim wieku, raczej z tych większych, przebywały razem na wybiegu, ponieważ nie lubią innych zwierząt poza sobą. Najfajniej by było jakby trafili do jednego domu bo są ze sobą bardzo zżyci... I jak to w życiu, przeciwieństwa się przyciągają i tak... Hanza to wariatka, uwielbia ludzi, ładuje się w ramiona, przytula się i całuje... Tul... Tul, tul! Przytulaj! No gdzie poszłaś? Co się obijasz? Góral to psiak obserwator, patrzy bacznie na człowieka, czy aby Hanzie sie krzywdy nie robi, jest baaaardzo spokojnym i opanowanym psem. Taki jestem.... z melancholijnym i smutnym wyrazem pyska... Quote
Jagienka Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 No ale o co Ci chodzi? Nie widzisz, że jesteś niesmiały? Ty tam co tam stoisz... help Heeeelp I przeciwieństwa: Quote
karusiap Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 z Goralem czeka nas troche pracy,faktycznie jest wycofany. Hanza nadrabia za niego:) bedzie dobrze,marze o wspolnym domu dla nich:loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 karusiap napisał(a):z Goralem czeka nas troche pracy,faktycznie jest wycofany. Hanza nadrabia za niego:) bedzie dobrze,marze o wspolnym domu dla nich:loveu: dziewczyny dziekuje za zdjecia i opieke nad psiakami ale bardzo was prosze nie mowcie że Goral jest wycofany on poprostu jest bardzo spokojnym psem.Czy ogladalyscie wczoraj kundla ? tam tak ładnie sie prezentowal ,poddawal sie do glaskania ,a potem nawet sie chcial bawic. A i Goral siada i podaje łapke .:loveu: Quote
Patia Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Są piękne ! Jutro i pojutrze mamy z mężem trochę czasu , wiem , że świeto , nie jest to najszczęśliwsza pora ale poza takimi dniami mamy młyn , czy ktos z Was wybiera się do hotelu , czy pan Tomek nie będzie zły ? Zrobilibysmy im piekne zdjecia gdyby była pogoda , przydadzą się do allegro . Quote
Jagienka Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Foksia i Dżekuś napisał(a): ale bardzo was prosze nie mowcie że Goral jest wycofany on poprostu jest bardzo spokojnym psem.Czy ogladalyscie wczoraj kundla ? tam tak ładnie sie prezentowal ,poddawal sie do glaskania ,a potem nawet sie chcial bawic. A i Goral siada i podaje łapke .:loveu: Napisałyśmy jakie pierwsze wrażenie na Nas zrobił, pewnie czas by to skorygował ;), a kundla nie oglądałysmy bo byłyśmy akurat z Naszymi podopiecznymi w hotelu. Patia napisał(a):Są piękne ! Jutro i pojutrze mamy z mężem trochę czasu , wiem , że świeto , nie jest to najszczęśliwsza pora ale poza takimi dniami mamy młyn , czy ktos z Was wybiera się do hotelu , czy pan Tomek nie będzie zły ? Zrobilibysmy im piekne zdjecia gdyby była pogoda , przydadzą się do allegro . Byłoby super!!! :loveu: A do Pana Tomka to chyba najlepiej zadzwonic i zapytać, ale nie wydaje mi się.... dzień jak codzień, spacery i tak będa, więc myślę, że róznicy wielkiej mu to nie zrobi. Nas chyba wyjątkowo jutro i pojutrze nie będzie. Quote
Jagienka Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 Patia napisał(a):czy ktos z Was wybiera się do hotelu a jednak najprawdopodobniej będziemy, z tego co wiem najazd odbędzie sie dzisiaj wieczorem z udziałem: liryki, agimiki, mnie i pewnie karusiap :evil_lol: Quote
Patia Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Byliśmy juz razno z Arturem w hotelu . Hanza i Góral są C U D O W N E ! Zaraz wstawię zdjęcia , jestem nimi oczarowana :loveu: Quote
karusiap Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 piekne zdjecia, przepiekna parka:loveu: Quote
Jagienka Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 :lol::lol::lol::lol: Zdjęcia są rewelacyjne!!! :loveu::loveu::loveu: Bardzo dziękujemy!!! Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 [quote name='Patia']Nie mogłam się powstrzymać :cool3: Dziewczyny nie wiem jak wam dziekowac , widac ze psiaki sa szczęsliwe . W hotelu na luzyckiej nie mialy takich mordek usmiechnietych chyba za ja i Ania bylysmy na horyzoncie.Gorala bal sie wlasciciel hotelu wiec jak nie bylo pracownika to go nie wypuszczal. Jak przyjechal po Hanze i Gorala kierowca tozu to okazlo sie ze rodzice Macka czyli menadzerowie tez sie boja tych psów wiec zostalam poproszona o wyprowdzenie i wsadzenie do auta zarowno hanzy i Gorala . Ale sa agresywne no nie:evil_lol: Quote
Patia Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Chętnie zrobię "wypasione" Allegro , czy ktoś napisze tekst ? Jakie namiary podać ? Quote
karusiap Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 te psy sa wspaniale!!!! Hanza chodzaca radosc,Goral stonowany ale rownie kochany:loveu: Pieknie chodza na smyczach,a Hanza pilnuje Gorala jak oka w glowie:loveu: Quote
Jagienka Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 Bali się??!! :crazyeye: Masakra!!! :shake: A namiary, nie wiem? Pani Beatko? Nasze? Moga być moje jakby co: 505 929 773 i mail: jagnas[at]gmail.com Pani Beatko czy Hanza jest sterylizowana? A jak nie jest to co z kosztami? Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 [quote name='Jagienka']Bali się??!! :crazyeye: Masakra!!! :shake: A namiary, nie wiem? Pani Beatko? Nasze? Moga być moje jakby co: Tak jak najbardziej wasze bo teraz one sa pod opieka wasza. hanza nie jest sterylizowana ale pieniedze zarowno na to jak i leczenie i hotele sa dla hanzy i gorala poniewaz zbieralismy na aukcji.Sa one wplacone na fundacje "zwierze nie jest rzecza" -to jest ta fundacja Izy ,wy macie jej namiary. Z tym ze trzeba pana Tomka zapytac poniewaz lucky jest chory i podobno goral tez wiec nie wiem czy hanzie nie trzeba najpierw podac surowicy ,a potem ew.sterylizowc.;) Quote
Jagienka Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 Nie chcę niczego robic pochopnie, spokojnie, z Panem Tomkiem mamy kontakt stały, więc znamy wszelkie "nowości", chciałam tylko zapytać... :) Quote
Patia Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Proszę sprawdzić i napisać co poprawić , nie wiedziałam co napisać o stanie zdrowia , odrobaczeniu , szczepieniu , czy Góral jest wykastrowany ? ALLEGRO : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=474424748 ZWIERZAKI W KRAKOWIE: Krakowskie zwierzaki ALEGRATKA: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1733556_krakow_piekne_owczarki_szukaja_domu.htm Quote
Jagienka Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Patia, piękne :iloveyou: Dziękujemy!!! Z Naszych obserwacji :oops: Góral to kastrat... Quote
Recommended Posts